Corona Verde met vertrouwen het nieuwe seizoen in.Gratis Wifi voor alle gasten van Corona Verde.Reserveer nu voor uw vakantie in de zon!Kleinschalig project uitstekend geschikt voor jong en oud.Zoover gasten waarderen Corona Verde met een 8,5!

APPARTEMENTEN CORONA VERDE

Home Mail English Nederlands Espanol Deutsch

OMGEVING

strand_02.jpg

Naast stranden, heeft Gran Canaria nog ander natuurschoon. Dit maakt het eiland tot een niet te overtreffen enclave van de natuur. Op velerlei wijzen kunt u er actief van genieten. Ontdek al wandelend de mooiste plekjes van het eiland of waag u aan meer avontuurlijke vormen van sport. Bekijk in alle rust de honderden unieke, endemische plantensoorten. Voor hen, die met de natuur in contact willen komen, zijn er mogelijkheden te over. Het binnenland biedt, door zijn geologische vorming, een geheel verschillend landschap dan het kustgebied. Bovendien kent het diverse ecosystemen. Van oorsprong vulkanisch, werd de orografie van het eiland vastgelegd in zijn conische vorm.
De valleien van Tirajana en Agaete (barrancos genoemd) markeren, binnen het eiland, twee werelden van contrasten: Het Noorden en het Zuiden.


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Zicht op Arucas

arucas_kl.jpg

berg_naast_bus.jpg

Talrijke barrancos zoeken vanuit het centrale gedeelte van het eiland, hun weg naar beneden.
De kenmerkende, gecompliceerde wordingsgeschiedenis van het bergland en het eruit ontstane bergmassief, Los Pechos, dat zich uitstrekt van het Noordwesten naar het Zuidwesten, zijn de oorzaak van de enorme klimatologische verscheidenheid van het eiland. De volkomen verschillende, omsloten ecosystemen zijn daarvan het resultaat.
Bijna 43% van Gran Canaria is beschermd gebied. Dat zijn 66.571 hectare, ofwel omgerekend, 1.000 vierkante meter beschermd gebied per inwoner.

Binnen dat scenario heeft zich het aanbod voor ecotoerisme ontwikkeld. Met inachtneming van de natuurlijke omgeving is een netwerk van "casas rurales" ontstaan. Veelal eeuwenoude, gerestaureerde huizen in het binnenland.


Campo Golfe Maspalomas

campo_golfe_01.jpg

aerial_view.jpg

kite_surfing_02.jpg
Klik op een afbeelding voor een vergroting


Zo bestaat er ook een gevarieerd aanbod aan actieve ontspanningsmogelijkheden. Uiteenlopend van het spannende beklimmen van bergwanden tot het genieten van historische wandelpaden door de bergen. Deze "caminos reales" zijn weer in hun oude staat teruggebracht en vormen onderdeel van het natuurlijk erfgoed van het eiland.

Veel meer informatie in het nederlands treft u aan op de website van het Patronato de Turismo.

berggeiten.jpg